Ministerraad accepteert voorstel provisietransparantie

dinsdag, 4 november 2008

De provisietransparantie krijgt steeds verder vorm. De ministerraad accepteert de voorstellen van minister Bos, die intermediairs wil verplichten om duidelijk te maken wat zij verdienen aan de verkoop van financiële producten. Bonusprovisies worden verboden. De maatregel moet ingaan op 1 januari 2009.

Het kabinet wil dat tussenpersonen vanaf 1 juli 2009 hun klanten een dienstverleningsdocument geven. Daarin staat wat de dienstverlening van de tussenpersoon is en op welke manier deze hiervoor wordt beloond.

Bonusprovisies worden verboden. Dit zijn bijvoorbeeld provisies op basis van de omzet die de tussenpersoon haalt. Ook komen er strengere regels voor kredietreclame, die consumenten moeten wijzen op de risico's van lenen. De maatregelen gaan ook gelden voor bankspaarproducten. (bron: InFinance )

FACN heeft als hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur altijd al een transparante werkwijze . U krijgt de provisie retour boven de vaste bemiddelingskosten en zoveel mogelijk werken wij met provisieloze producten tegen vaste advieskosten . Interesse gewekt? Maak vrijblijvend gebruik van ons contactformulier, wij helpen u graag verder.

« Terug naar nieuwsoverzicht