Prijsstijging koopwoningen daalt

vrijdag, 20 juni 2008

De verkochte bestaande koopwoningen waren in mei dit jaar gemiddeld 2,9 procent duurder dan in mei 2007. Een prijsstijging onder de drie procent is sinds begin 1996 slechts twee keer eerder voorgekomen. Na februari 2008 is de prijsstijging steeds verder afgezwakt, zo blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen (PBK) van het CBS en het Kadaster.

Alle woningtypen waren duurder dan een jaar eerder. Appartementen stegen met 4,3 procent het meest in prijs en twee-onder-een-kapwoningen met 1,9 procent het minst. De prijzen lagen in alle provincies hoger dan een jaar eerder, met uitzondering van Limburg. Vergeleken met april daalden de prijzen van bestaande koopwoningen in mei met 0,4 procent. De grootste daling deed zich voor in Limburg. In zes provincies stegen de prijzen van april op mei, het meest in Zeeland.

In mei wisselden bijna veertienduizend bestaande woningen van eigenaar. Dit is ruim twintig procent minder dan een jaar eerder. Er werden nog wel bijna elf procent meer appartementen verkocht dan in mei 2007. Bij alle andere woningtypen was het aantal verkopen echter lager. Het aantal verkochte woningen kan overigens van maand tot maand sterk fluctueren.

(bron:InFinance )

« Terug naar nieuwsoverzicht