Onderzoekers woekerpolis kapittelen uitspraken Bos

woensdag, 4 juni 2008

Minister Bos heeft het rapport van het Instituut Financieel Onderzoek, dat zich buigt over de woekerpolisaffaire, ‘ver onder de maat' genoemd (zie InFinance Daily 28-5-2008). Het instituut vindt dat zijn reputatie ‘ernstig beschadigd' is door de uitlatingen van Bos. Volgens het instituut ging het niet om een rapport, maar om een discussiestuk.

Het onderzoek moest volgens IFO worden uitgesteld omdat verzekeraars onvoldoende informatie verstrekken, en niet omdat de verzamelde gegevens ‘onder de maat' zouden zijn. Het instituut is vooral boos op Bos omdat hij uitvoerig is geïnformeerd over de langzame voortgang van het onderzoek. De opdracht is in december 2007 zelfs teruggegeven nadat het IFO had geconstateerd dat met de overeengekomen onderzoeksopzet de doelstellingen niet gehaald zouden kunnen worden. Het ministerie heeft toen ondersteuning toegezegd, waarna eind december het onderzoek weer werd hervat.

Volgens het IFO wekte Bos de verwachting dat polishouders de onderzoeksresultaten kunnen betrekken op hun eigen polis. Dat is echter niet haalbaar en dat weet Bos donders goed, aldus het instituut.

IFO zegt dat het instituut niet mag worden aangerekend dat de doorlooptijd van het onderzoek verlengd wordt. Het onderzoek kan immers pas worden verricht als de gevraagde informatie ontvangen is. Verzekeraars werken mee op basis van vrijwilligheid, aldus het IFO, zodat hier geen macht op kan worden uitgeoefend. (wordt vervolgd) (bron: InFinance )

« Terug naar nieuwsoverzicht