Alcohol clausule TAF geschrapt

dinsdag, 27 mei 2008

Interpretatie alcohol clausule in overlijdensrisicoverzekering onjuist, TAF schrapt clausule met terugwerkende kracht.

Zaterdag kwam in het nieuws dat de overlijdensrisicoverzekering van TAF mogelijk niet uit zou keren als de verzekerde(n) op het moment van overlijden een biertje te veel op had. Een onjuiste interpretatie van een clausule in de verzekeringsvoorwaarden. Sander Franken, directeur TAF: “De clausule zou met ingang van de introductie van de TAF Leven Personal overlijdensrisicoverzekering in juni geschrapt worden omdat een ruime interpretatie kan leiden tot mogelijke problemen bij een overlijden, maar wordt door TAF vandaag al, met terugwerkende kracht, dus ook voor alle mensen die de TAF Leven overlijdensverzekering al hebben afgesloten, geschrapt.”

Zoals ook hoogleraar verzekeringsrecht Han Wansink aangeeft, wenst TAF ook niemand die net een naaste heeft verloren een rechtsgang toe over de vraag of alcohol ‘mede’ verantwoordelijk was voor het overlijden. Sander Franken: “Bij TAF staat transparantie hoog in het vaandel. Met het per direct en met terugwerkende kracht schrappen van deze clausule willen we alle twijfel in de markt wegnemen.”

Ook hebben we de clausule inzake “verplichtingen bij schade” onder de loep genomen en verder verduidelijkt. De broodje aap verhalen die door andere aanbieders in de markt werden gestrooid over het feit dat wij een autopsie eisen bij overlijden willen we snel de kop indrukken. Er is een duidelijk wettelijk kader wat wel en niet mag bij het opvragen van informatie na een overlijden. Ook de afspraken die door het Verbond van Verzekeraars hierin zijn gemaakt zijn duidelijk. Quantum Leben conformeert zich dan ook aan de afspraken van het Verbond.

Alle bestaande verzekeringnemers krijgen de komende periode de aangepaste verzekeringsvoorwaarden toegestuurd (de digitale versie is als bijlage toegevoegd).

Doordat we de laagste premie hanteren voor de consument en toch een heel goed product hebben, wordt TAF momenteel kritisch bekeken door de andere aanbieders op de markt. Ook het feit dat we in juni als eerste een ‘Personal’ overlijdensrisicoverzekering introduceren heeft de schrik er bij de andere aanbieders goed ingebracht. Als enige in Nederland gaat TAF vanaf juni bij de premieberekening zelfs rekening houden met diverse factoren die volgens onderzoeken en statistieken van invloed zijn op de levensverwachting van mensen. Er wordt dan niet alleen gekeken naar het geslacht en het rookgedrag, ook de gezondheid, de levensstijl, het inkomen, het vermogen, het opleidingsniveau én het beroep van de verzekerde(n) worden meegewogen. Een verdere premieverlaging ligt in het verschiet.”

(bron: persbericht TAF)

Neem hier vrijblijvend contact op voor de laagste risicopremie of een premievergelijk!


« Terug naar nieuwsoverzicht