Introductie Moneyou Banksparen en aanscherping kredietbeleid

vrijdag, 16 mei 2008

Wij informeren u graag over een tweetal ontwikkelingen bij MoneYou :

Vandaag introduceert MoneYou de afloswijze Banksparen. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt om in Box I middels een spaarrekening kapitaal op te bouwen voor de aflossing van de hypotheek.

Een aantal kenmerken op een rijtje:

* Geen extra kosten buiten de hypotheekrente en de inleg
* Gegarandeerde uitkering aan het einde van de looptijd
* Geen verplichte ORV-dekking binnen de Bankspaarhypotheek
* Leningdeel Bankspaar is gelijk aan het doelvermogen
* De regels voor de SEW zijn van toepassing


Voor verdere details kunt u uiteraard contact opnemen .

Tevens willen wij u informeren over een verscherping van het kredietbeleid. MoneYou accepteert behoudens genoemde uitzonderingen geen klanten meer met een achterstandscodering.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een achterstandscodering een zeer negatief aspect vormt met betrekking tot het kredietrisico. Uitzonderingen zijn:

Foutieve melding
Indien de klant kan aantonen dat er ten onrechte een achterstandscodering is geregistreerd, is een aanvraag in beginsel wel mogelijk. De klant dient tenminste een verklaring van de kredietverstrekker te kunnen overleggen waarin staat vermeld dat de codering onterecht is en dat deze bij het BKR is afgemeld.

Bestaande klant

Een aanvraag van een bestaande klant, die voor het overige een onberispelijk betalingsgedrag heeft en slechts een simpele achterstandscodering heeft, wordt niet per definitie afgewezen. Onder onberispelijk betalingsgedrag wordt verstaan: vijf jaar geen achterstand op zijn hypotheek.


« Terug naar nieuwsoverzicht