Woonlastenbescherming bij hypotheek

woensdag, 14 mei 2008

Bij een nieuwe hypotheek moet je ook rekening houden met allerlei ongewenste scenario’s. Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt of overlijdt? Je kunt een aanvullende verzekering afsluiten. Maar dat gaat volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) niet altijd goed.

Vorig jaar deed de AFM onderzoek naar hypotheekadviezen. Hieruit bleek dat adviseurs wel eens een steekje laten vallen. Vooral aanvullende verzekeringen sluiten niet goed aan bij de wensen van de klant. Deze polissen vallen nog niet onder de Wet Financieel Toezicht. Na dit onderzoek heeft de AFM de minister van Financiën gevraagd om deze uitzondering op te heffen.

Onlangs maakte de AFM bekend dat het Ministerie van Financiën de wet gaat aanpassen. Per 1 juli a.s. zouden de aanvullende verzekeringen ook onder het toezicht van de AFM vallen. Zo worden consumenten straks beter beschermd.

Belangrijk hierbij is dat de meeste adviseur forse provisie beloningen krijgen bij dergelijke producten. Provisie tot 50% is geen uitzondering.

Om onafhankelijk te adviseren, geven wij u altijd de provisie retour of verwijderen deze volledig uit het product.

Interesse in onafhankelijk advies over woonlastenbescherming met retourprovisie? Laat het ons weten via het contactformulier .

« Terug naar nieuwsoverzicht