Fors besparen op overlijdensrisicoverzekering

donderdag, 8 mei 2008

Driekwart consumenten kan fors besparen op overlijdensrisicoverzekering

Het oversluiten van een overlijdensrisicoverzekering loont. Consumenten kunnen gemiddeld 7.200 euro besparen, maar besparingen tot zelfs 25.000 euro zijn geen uitzondering. Deze besparingen zijn simpel te realiseren door een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten en de oude verzekering op te zeggen. Dit blijkt uit een analyse van Independer.nl onder 7.000 mensen, die de oversluithulp op Independer.nl hebben geraadpleegd.

De afgelopen maanden blijkt dat vaak bij de “verwaarloosde” overlijdensrisicoverzekeringen veel te besparen is. Veel verzekeraars hebben de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen periode drastisch verlaagd. Dat is goed nieuws voor nieuwe klanten. Bestaande klanten worden echter niet op de hoogte gebracht van deze grote prijsdalingen. En dit kan grote financiële consequenties over de looptijd hebben.

Voor 73% van de bezoekers blijkt oversluiten van een bestaande ORV voordelig te zijn, en bij sommige verzekeraars kunnen 80% van de huidige polishouders besparen:

1. Legal & General 87%

2. Winterthur 86%

3. SNS Bank 85%

4 Leidsche verzekeringen 83%

5. Reaal 79%

De gemiddelde totale besparing bedraagt ruim 7.000 euro. Maar besparingen van 25.000 euro zijn geen uitzondering. Gemiddelde besparing over de totale looptijd per polis bij dure maatschappijen zijn:

Delta Lloyd € 14.747,-
Falcon Leven € 12.765,-
Fortis ASR € 11.953,-
Nationale Nederlanden € 9.967,-

Voor mensen met een bijzonder risico en speciale doelgroepen, zoals ondernemers en meer vermogende particulieren, kan de besparing ook fors zijn omdat daar speciale tarieven voor zijn ontwikkeld.

Een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten om de financiële gevolgen van een overlijden af te dekken. Consumenten sluiten een dergelijke verzekering dan ook veelal af bij een hypotheek. Overlijdensrisicoverzekeringen verschillen qua voorwaarden weinig van elkaar, daarom loont het om een premievergelijking te maken. Omdat een overlijdensrisicoverzekering in de meeste gevallen zonder consequenties kan worden opgezegd en er verder ook geen kosten aan zijn verbonden, is oversluiten een uitstekende manier om premie te besparen.

De verzekeringsmarkt is op dit moment enorm in beweging. Al eerder is duidelijk geworden dat er een prijzenslag speelt op de markt van autoverzekeringen waar premiedalingen tot 30% bestaan. Deze prijzenslag wordt veroorzaakt door de toenemende transparantie die partijen als Independer.nl bieden. (bron: Independer nieuws)

Wilt u uw overlijdensrisicoverzekering laten vergelijken? Neem CONTACT met ons op voor een gratis vergelijk.« Terug naar nieuwsoverzicht