Modelwoning belangrijk tijdens Nieuwbouwdag

woensdag, 26 september 2012

“Zonder de modelwoning had ik mijn handtekening niet gezet.”

De moeder van een studente uit Schagen was afgelopen zaterdag, tijdens de Nieuwbouwdag, bijzonder stellig. Zij had de studentenwoning in complex De Studio in Amsterdam nooit voor haar studerende dochter gekocht, als er geen modelwoningen waren geweest.

“Wij hadden al een appartement in dit gebouw op het oog. Maar nadat we de modelwoningen hadden bezocht, kozen we voor een studio aan de andere kant van het gebouw.”

Het verhaal van de moeder is misschien wel kenmerkend voor de Nieuwbouwdag, het landelijke open huis evenement voor nieuwbouwprojecten, dat twee keer per jaar plaatsvindt.

“Een aantal jaren geleden, toen de woningmarkt op zijn top was, kochten mensen een huis vanaf een tekening”, zegt organisator Rob van der Schoot, directeur van de landelijke nieuwbouwsite niki.nl.

“Die tijd is echt voorbij. Mensen kiezen nu veel bewuster. Ze willen bijvoorbeeld weten hoe groot de huiskamer wordt, of die zolderverdieping echt zo riant is en hoe hoog de plafonds zijn. Komt dat even goed uit. Steeds meer projecten hebben modelwoningen waarin de mensen kunnen ervaren hoe ze straks zouden kunnen wonen."

In totaal deden, verspreid over het hele land, ruim 140 projecten aan de Nieuwbouwdag mee. Behalve veel projecten met modelwoningen zaten daar ook informatiecentra, woningen in aanbouw en bouwplaatsen met een partytent tussen. De volgende Nieuwbouwdag is op zaterdag 13 april 2013.

(bron: NVM.nl)

« Terug naar nieuwsoverzicht