Nieuwbouw platform voor Amsterdam

maandag, 18 juni 2012

De Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest lanceert op 28 juni op feestelijke wijze de website amsterdamwoont.nl. Dit is een platform voor huizenzoekers met daarop een volledig overzicht van alle te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen en zelfbouwkavels in Amsterdam.

Amsterdamwoont.nl maakt 'een lange en vaak onvolledige zoektocht voortaan overbodig'.

Initiatiefnemers zijn Wilma Wisse (woningcorporatie Ymere), Eric van Oversteeg (ontwikkelaar AM), Niels van Meekeren (ERA van de Steege) en Rob van der Schoot (Stichting LNP). Zij kwamen eind 2011 voor het eerst bijeen, met als doel een platform op te richten dat Amsterdam moest gaan promoten als mooiste woonstad van het land. Niet lang daarna al sloegen tal van corporaties, ontwikkelaars, makelaars, beleggers en de gemeente Amsterdam de handen ineen en nu wordt binnenkort het platform gelanceerd dat de initiatiefnemers voor ogen stond.

Platform Woonpromotie Amsterdam berust op drie belangrijke pijlers: de website, een maandelijkse nieuwsbrief en een maandelijkse woondag.

Zo ontstaat volgens de initiatiefnemers voor consumenten een volledig overzicht van alle te koop en te huur aangeboden nieuwbouwwoningen en kavels in de hoofdstad. Ook krijgen zij nieuws, tips en achtergrondverhalen over bijvoorbeeld de verschillende buurten.

(bron; NVM.nl "Amsterdam lanceert platform nieuwbouw",
http://www.nvm.nl/actual/juni_2012/amsterdam_lanceert_platform_nieuwbouw.aspx)

« Terug naar nieuwsoverzicht