Nieuwbouw blijft in greep van banken

donderdag, 22 maart 2012

Meer krediet voor de vastgoedsector en fiscale prikkels om duurzaamheid en energiezuinigheid te stimuleren zijn de belangrijkste aanbevelingen van NEPROM en NVB aan het Bouwteam van minister Spies. Het dichtdraaien van de financieringskraan door toezichthouders en banken heeft de bouwsector nu in een wurgende greep.

In een gezamenlijke brief benadrukken de beide brancheverenigingen dat de bouw- en ontwikkelingssector nu vooral behoefte heeft aan korte-termijnmaatregelen om veilig door de crisis te komen.

Tevens geven beide organisaties handreikingen voor de vraag hoe de bouw ook op langere termijn versterkt kan worden en meerwaarde kan toevoegen voor de gebruikers.

Wurggreep

Het belangrijkste advies van NEPROM en NVB is dat er snel een oplossing moet komen voor het huidige financieringsprobleem in de vastgoedsector. Het dichtdraaien van de financierings- kraan door toezichthouders en banken heeft de bouwsector nu in een wurgende greep. Banken en hun toezichthouders moeten bij de hypotheekverstrekking weer de ruimte krijgen om maatwerk te leveren. Daarnaast moet het voor pensioenfondsen en verzekeraars aantrekkelijker worden om te investeren in Nederlandse hypotheken.

lees hele artikel via realestatemagazine.nl

« Terug naar nieuwsoverzicht