Nieuwbouwwoning gekocht hypotheek afsluiten

donderdag, 21 oktober 2010

Een belangrijk moment: u gaat een nieuwbouw woning kopen of heeft al een nieuwbouwwoning gekocht. Daar komt van alles bij kijken. En vooral: een hypotheek voor uw nieuwbouwwoning!

Nieuwbouw woning kopen en hypotheek afsluiten
Kiest u voor een nieuwbouw woning, dan is er geen sprake van 'Kosten Koper', maar van 'Vrij Op Naam'. Dat wil zeggen dat de overdrachtskosten voor rekening komen van de verkoper. De koop van een nieuwbouwwoning gaat meestal aan de hand van een koop/aanneem-overeenkomst. De koop/aanneemsom betaalt u in termijnen als de nieuwbouw vordert. Tijdens de bouw van uw nieuwbouwwoning betaalt u rente, de zogenaamde bouwrente. Wanneer de woning nog moet worden gebouwd of verbouwd, wordt uw leningbedrag naar een zgn. bouwdepot geboekt. De bouwtermijnen worden dan veelal uit dit bouwdepot betaald.

Projectfinanciering nieuwbouw vs. een nieuwbouwhypotheek tarief
Op de meeste nieuwbouw projecten zijn is er een beperkte vrije keuze in de nieuwbouw hypotheek. Lokale banken zoasl Rabobank en ING, sluiten vooraf overeenkomsten met de verkopende makelaar of projectontwikkelaar. Zij claimen bij een geldverstrekker een extra rentekorting op basis van het nieuwbouw project. Dit houdt niet in dat dit voor u altijd het voordeligste is. Vergelijk dus altijd, bijvoorbeeld via ons!

Nadeel projectfinanciering
De koper van de nieuwbouwwoning krijgt bij projectfinanciering vaak een rentekorting, maar dit voordeel kan een nadeel inhouden m.b.t. de hypotheekconstructie. Deze is dan vaak niet passend bij uw persoonlijke omstandigheden. U bent dan niet alleen alsnog duurder uit, maar hebt ook een hypotheek die niet bij u past. Let daar dus extra op.

Maatwerk vrije keuze nieuwbouw hypotheek
Juist om de bovenstaande reden, kiezen kopers van nieuwbouwwonigen voor maatwerk en gaan in zee met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

Vergelijk dus uw nieuwbouw hypotheek
Neem vrijblijvend contact op via 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief) of gebruik het contactformulier. Onze nieuwbouw hypotheekadviseurs helpen u graag verder.

Nieuwbouw hypotheek heeft een 100% onafhankelijke samenwerking met 68 hypotheek partners .

« Terug naar nieuwsoverzicht