ruimere hypotheek mogelijkheden bij nieuwbouw

vrijdag, 15 oktober 2010

Kopers van energiezuinige nieuwbouwwoningen moeten meer hypotheekruimte krijgen. Dit beloont huizenkopers die investeren in energiezuinigheid én daarmee in de toekomstwaarde van hun huis. Tevens draagt het bij aan een verantwoorde en zorgvuldige kredietverlening. Nieuwe woningen bieden immers fikse besparingen op de energierekening en kopers mogen daarvoor beloond worden in hun hypotheekaanvraag.

Dit schrijft NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers in een brief aan alle organisaties die zich bezighouden met financiële kredietverstrekking in Nederland, waaronder de AFM.

De brancheorganisatie stelt vast dat consumenten momenteel terughoudend zijn om extra investeringen te doen in de energiezuinigheid van hun nieuwe woning.

Om consumenten juist te stimuleren om een energiezuinige nieuwbouwwoning te kopen, pleit NVB voor een verruiming van het toetskader hypothecaire kredietverlening: 'Momenteel hanteert de AFM 4,5 maal het inkomen voor alle woningen. NVB stelt voor deze norm specifiek voor nieuwbouwwoningen te verruimen tot tenminste 5,2 maal het inkomen of hoger.' (bron:InFinance)

« Terug naar nieuwsoverzicht