Stimulering nieuwbouw door behoud hypotheek renteaftrek

zaterdag, 2 oktober 2010

Het behoud van de hypotheekrenteaftrek geeft een sterke impuls aan de woningmarkt. Dat stelt Vereniging Eigen Huis op basis van een actuele flitspeiling door onderzoeksbureau Intomart. Door het behoud van de renteaftrek zeggen ruim 150.000 twijfelende huizenkijkers dat ze het komende jaar alsnog een huis gaan kopen.

De vereniging is blij met de mogelijkheden om op lokaal niveau meer nieuwbouw woningen te bouwen die aansluiten op de woonbehoefte van mensen.

Tevens is de VEH positief dat de overstap van sociale huur naar koop wordt bevorderd, onder meer door de huren voor bepaalde groepen meer marktconform te maken en huurders een kooprecht te geven.

Teleurgesteld is de vereniging in het feit dat het beoogde kabinet geen aanzet geeft om de structurele crisis op de woningmarkt fundamenteel aan te pakken.

De VEH is blij dat de beoogde coalitie de onzekerheid over de renteaftrek wegneemt: 'In deze economisch moeilijke tijden draagt dit besluit bij aan het voor de woningmarkt zo belangrijke herstel van vertrouwen. Voor veel huishoudens is de renteaftrek op hun hypotheek van groot belang voor de betaalbaarheid van hun woonlasten.'

« Terug naar nieuwsoverzicht