Projectkorting hypotheekrente of toch een nieuwbouw hypotheek

woensdag, 29 september 2010

Op de meeste nieuwbouwlocaties zijn de kaarten doorgaans geschud als het gaat om een vrije keuze in de hypotheek voor de nieuwbouwwoning. Plaatselijke banken zijn een samenwerking (lees: deal) aangegaan met de verkopende makelaar of projectontwikkelaar en bieden bij een (regionale) geldverstrekker een extra rentekorting op basis van de projectfinanciering.

Wat is het voordeel of nadeel van projectrente financiering?

De koper van de nieuwbouwwoning krijgt meestal een rentekorting, maar moet dit voordeel bekopen met een hypotheekconstructie waar minimale verplichtingen aanzitten, zoals bijvoorbeeld verplichte verzekeringen en voorwaarden. Dus eigenlijk een hypotheek voor de nieuwbouwwoning die niet standaard bij zijn/haar persoonlijke omstandigheden past. En dat is per definitie altijd nadelig, een hypotheek is immers altijd persoonlijk.

Juist om zo'n reden kiezen consumenten dan toch niet voor het rentevoordeel van de projectfinanciering, maar voor maatwerk en gaan in zee met een ervaren hypotheekadviseur die van alle geldverstrekkers de diverse nieuwbouw hypotheken perfect kent.

Vrijwel altijd kunt u via www.hypotheeknieuwbouw.nl ook kortingen krijgen op rente, afsluitkosten en provisie, ongeacht welke hypotheek en geldverstrekker u kiest voor uw nieuwbouw financiering.

Meer weten over hypotheek nieuwbouw en uw hypotheek (on)mogelijkheden?
Gebruik ons contactformulier of bel 0900 - 446 0 446 (lokaal tarief). Na ontvangst van uw bericht nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op.

Hypotheek Nieuwbouw werkt samen met ruim 68 banken en verzekeraars en kunnen u vrijwel altijd een goedkopere hypotheek voor uw nieuwbouwwoning aanbieden dan uw eigen bank.

« Terug naar nieuwsoverzicht