Provisies veel te hoog

maandag, 31 maart 2008

Consumenten betalen duizenden euro's te veel voor hun verzekeringen.

Dat blijkt uit twee vergelijkingen van adviseursbeloningen bij de verkoop van deze polissen.

Op een 30-jarige beleggingshypotheek van 200.000 euro verdient de adviseur meteen bij de verkoop 5140 euro. Dat is exclusief de jaarlijks doorlopende, lagere 'provisie' (beloning) die de klant daarna moet betalen. Dat berekent fiscaal jurist Pieter Lijesen van de Nationale Hypotheek Pas op basis van interne stukken van de marktleiders. Bij een hypotheek worden vaak meer verzekeringen verkocht. Op het afsluiten van zo'n totaalpakket bij de grootste aanbieders zoals Fortis, SNS, ING en Rabobank verdienen adviseurs gemiddeld 16.166 euro. Ook daar moet de klant vervolgens jaarlijks nog de 'doorlopende provisie' bijbetalen.
Bij een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering verplicht. Op een verzekerd bedrag van 250.000 euro bij de marktleider - Fortis volgens prijsvergelijker Independer.nl - verdient de adviseur die deze polis verkoopt aan een 35-jarige man 4026 euro. Daarnaast betaalt de klant jaarlijks 1342 euro aan jaarpremie om zich tegen de gevolgen van overlijden in te dekken.

Verreweg het meeste verdient de adviseur echter aan de polis waarmee bij werkloosheid of arbeidsongeschiktheid de hypotheek toch maandelijks wordt afbetaald. Bij de grootste aanbieder, Cardif, is de helft van deze 'woonlastenbeschermer' - de basisbeloning, inclusief bonus bij hoge omzet - voor de hypotheekadviseur. Gemiddeld betalen particulieren 8000 euro als koopsom, 4000 is dan voor de adviseur.

(bron: Telegraaf)

« Terug naar nieuwsoverzicht