ING Hypotheken voert diverse verbeteringen door

woensdag, 27 januari 2010

ING Hypotheken heeft op het gebied van processen diverse verbeteringen aangebracht. Met deze verbetering hoopt ING de acceptatie en hypotheekofferte trajecten soepeler te laten verlopen. En dus een hogere tevredenheid over ING Hypotheken te behalen.

Verbeterd aanvraagproces Starterslening
ING heeft het aanvraagproces voor de Starterslening makkelijker gemaakt voor u. Zo is vanaf vandaag een toewijzingsbrief niet meer nodig, voordat een offerte wordt opgemaakt.

Aanvraagproces:
* U doet zelf een Startersleningberekening en vermeldt dit bedrag in de aanvraag.
* ING brengt de offerte uit op basis van het opgegeven Startersleningbedrag en neemt een voorbehoud (een kopie van de offerte voor de SVn Starterslening) op voor de Offerte Starterslening.
* Indien de Offerte Starterslening lager uit valt, komt de ING offerte te vervallen. Op basis van de lagere Offerte Starterslening kan wel alsnog vastgesteld worden of er een nieuwe aanvraag ingediend kan worden.

NHG-kladbloktoets en ING NHG-rentetarieven inclusief Voordeelrente
De aanlevering van de kladbloktoets NHG is komen te vervallen.

Nieuw bouwdepotformulier
Vanaf nu kunt u gemakkelijker een aanvraag voor uitbetaling van het bouwdepot indienen. ING heeft namelijk het bouwdepotformulier aangepast en een aantal verbeteringen doorgevoerd.

Het gaat om de volgende verbeteringen:
* ING betaalt nu ook uit op basis van kopieën van facturen, nota’s en bonnen. Originele facturen worden niet geretourneerd.
* U kunt kan vanaf nu de betalingen aan zichzelf samenvoegen tot één bedrag. Dit bedrag kunt u in het formulier als één factuur vermelden.
* U hoeft niet meer de factuurdatum in te vullen, deze staat op de factuur die als bewijsstuk wordt meegezonden.
* Voor klanten, die voorheen ING Bank klanten waren, geldt geen minimale grens meer van € 2.500 per ingezonden uitbetalingsverzoek.
* U kunt zonder facturen te overleggen maximaal € 2.500 eenmalig als voorschot opvragen, ook in geval van nieuwbouw. Dit geldt niet voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Let op: indien uw klant al een bouwdepot heeft of voor 1 januari 2010 de hypotheek is gepasseerd, kan maximaal 10% van het bouwdepot worden opgevraagd als voorschot. Dit geldt niet voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en nieuwbouw.

Andere belangrijke informatie
* Betalingen uit het bouwdepot vinden plaats binnen 8 dagen na ontvangst van het verzoek. Spoeduitbetalingen zijn niet mogelijk.
* Offertes, orderbevestigingen, koopovereenkomsten of proforma facturen worden niet geaccepteerd.
* Betalingen van u aan uzelf maakt ING over naar de Betaalrekening waarvan de maandlasten betreffende de hypotheek wordt geïncasseerd.
* Het bouwdepot heeft een maximale duur van 2 jaar vanaf passeerdatum.

Door bovenstaande verbeteringen kunt u vanaf nu nog makkelijker een aanvraag voor uitbetaling van het ING bouwdepot indienen. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons via het Contactformulier.

U sluit uw ING Hypotheek via Hypotheek Nieuwbouw altijd met 0% afsluitkosten af. Neem contact op voor uw offerte ING Hypotheek zonder provisie.

« Terug naar nieuwsoverzicht