Opheffing Garantie Instituut Woningbouw (GIW)

vrijdag, 4 december 2009

Vanaf 1 januari 2010 houdt het Garantie Instituut Woningbouw op te bestaan. Dat betekent dat er vanaf die datum geen GIW-waarborgcertificaten meer op nieuwbouwkoopwoningen worden afgegeven. Althans niet in de vertrouwde vorm zoals het GIW sinds 1975 aanbiedt. Wel blijft er een soortgelijk waarborgcertificaat bestaan dat kopers een afbouw- en kwaliteitswaarborg biedt.

De drie organisaties die aangesloten zijn bij het GIW, Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK), Bouwfonds Property Development (Bouwfonds) en Woningborg N.V. (Woningborg)- gaan vanaf 1 januari 2010 zelfstandig verder. SWK en Woningborg zullen vanaf 1 januari 2010 een eigen waarborgcertificaat verstrekken. Bouwfonds zal als aangesloten deelnemer van SWK verder gaan.

Op die manier zijn kopers van een nieuwbouwwoning ook na de opheffing van het vertrouwde GIW verzekerd van afbouw van een woning bij eventueel faillissement van een ondernemer en hebben zij toegang tot een laagdrempelig arbitrage instituut. (bron:redactie Nieuwsblieb.nl

« Terug naar nieuwsoverzicht