30 procent hypotheken Zwitserleven provisieloos

dinsdag, 9 december 2008

Drie op de tien aanvragen die Zwitserleven binnenkrijgt voor de recent geïntroduceerde Bestedingsvrijheid Hypotheek zijn provisieloos. Het intermediair lijkt daarmee de aanpak van de verzekeraar te ondersteunen, die deze mogelijkheid in het product heeft ingebouwd.

De Bestedingsvrijheid Hypotheek van Zwitserleven werd afgelopen september geïntroduceerd. Al in de eerste maand van de introductie was 19 procent van de binnenkomende aanvragen voor deze hypotheek provisieloos. In oktober steeg dit percentage naar 31 procent.

Zwitserleven biedt twee oplossingen voor het intermediair om klanten provisieloos te adviseren. In het eerste geval betaalt de klant 0,75 procent afsluitkosten, ontvangt hij een rentekorting van 0,10 procent voor de eerste rentevastenperiode en betaalt hij de adviseur een vergoeding. Een andere mogelijkheid is dat de klant 0,25 procent afsluitkosten betaalt en een adviesvergoeding voor de tussenpersoon. In beide gevallen ontvangt de adviseur dus geen provisie.

Wilt u meer keuze uit provisieloze hypotheken of retourprovisie? Via FACN het grootste aanbod hypotheken zonder provisie en zonder provisiebelang voor de hypotheekadviseur door vaste afsluitkosten. Neem vrijblijvend contact op voor mee informatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht