Spaarder neemt geen risico meer

maandag, 1 december 2008

De Nederlandse spaarder zoekt zekerheid. Meer mensen sparen op een deposito spaarrekening en het aantal mensen dat van bank wil veranderen voor een hogere rente daalt en mensen hebben vooral vertrouwen in banken waarin de overheid participeert. Per maand wordt minder gespaard maar wel voor dezelfde doelen. Dit blijkt uit onderzoek van Aegon .

Het aantal Nederlanders dat spaart op een depositorekening steeg van 9 procent naar 16 procent. Bij de keuze voor een bank is het vertrouwen in banken waarin de overheid participeert groter (63 procent) dan in de banken zonder overheidsparticipatie (42 procent). Daarnaast genieten binnenlandse banken meer vertrouwen (82 procent) dan buitenlandse banken (10 procent). Veranderen van bank voor een hogere rente is minder in trek dan voor de kredietcrisis. Het aantal mensen dat zeker niet overstapt voor een hogere rente is gestegen van 30 procent naar 41 procent. Het bedrag dat gemiddeld per maand wordt gespaard is sinds augustus met bijna 30 euro gedaald van 182 naar 154 euro.

FACN biedt u een ruime keuze uit diverse deposito spaarvormen en deposito rekeningen van gerenommeerde banken. Meer weten? Contact ons vrijblijvend.

« Terug naar nieuwsoverzicht