Klant kiest steeds vaker spaarhypotheek

vrijdag, 28 november 2008

Meer dan de helft van de consumenten kiest voor zekerheid en sluit een spaarhypotheek af. Aan de andere kant kiest nog 43 procent voor een beleggingshypotheek. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Uit de meest recente productiecijfers van de levensverzekeraars blijkt dat het aandeel spaarhypotheken toeneemt, ten koste van de beleggingshypotheek. De spaarhypotheken zijn op het hoogste punt beland van de afgelopen vijf jaar. Meer dan de helft van alle nieuw verkochte hypotheken (57 procent) betreft een spaarhypotheek. Het CVS concludeert daaruit dat de consument steeds meer voor zekerheid kiest.

Eerder al meldde persbureau ANP dat consumenten de rente vandaag de dag veel langer vastzetten. In 2005 koos nog ongeveer de helft van de klanten voor een hypotheek met een looptijd van vijf jaar of korter. Sinds het uitbreken van de kredietcrisis, halverwege vorig jaar, neemt 75 procent een rentevaste periode van tien jaar of langer. (bron: AM)

Spaarhypotheek met retourprovisie? Of een spaarhypotheek met vaste bemiddelingskosten? Of een spaarhypotheek met rentekorting door inrekenen provisie? Neem vrijbvlijvend contact met ons op voor de mogelijkheden die het beste bij uw spaarhypotheek passen.

« Terug naar nieuwsoverzicht