Verbod op koppeling woonlastenpolis aan krediet

dinsdag, 18 november 2008

De Britse mededingingsautoriteit wil een verbod op de verkoop van woonlastenverzekeringen bij het sluiten van een kredietovereenkomst. Zo'n polis mag op z'n vroegst pas veertien dagen later worden gesloten.
Dat voorstel is de Britse markt ter consultatie voorgelegd. Er komt tevens een verbod op premiebetaling via een koopsomstorting. Verder moeten kredietverstrekkers helder maken wat de kosten zijn van de verzekering en worden reclameregels aangescherpt. De maatregelen volgen op diverse marktonderzoeken, die misstanden aan het licht brachten over de kosten van dergelijke polissen en de gebrekkige informatie die klanten ontvingen over de kosten en de dekking.

Volgens het Britse verbond van verzekeraars ABI slaat de mededingingsautoriteit de plank mis en zijn de maatregelen "onthutsend nieuws voor consumenten". Een toename van de werkloosheidsclaims met 69% in de laatste twaalf maanden toont volgens de ABI de behoefte aan het product aan.

In Groot-Brittannië zijn dertien miljoen woonlastenverzekeringen gesloten. (bron:AMWeb)

Waar u vooral op moet letten bij een woonlastenpolis:

Let op 1: er zijn verschillen in dekking van gangbare arbeid, passende arbeid en beroepsdekking. Laat u goed adviseren over uw woonlastenpolis.

Let op 2: onderzoek van de AFM laat zien dat veel adviezen niet kloppen. Er worden zeer hoge provisies uitgekeerd op deze producten. Wij hebben géén provisiebelang in ons advies.

Let op 3: via ons kunt u een woonlastenpolis tot 50% goedkoper afsluiten doordat wij de provisie uit het product halen. U betaalt slechts eenmalige advieskosten.

Wilt u meer weten over een woonlastenpolis of woonlastverzekering of uw offerte laten vergelijken? Gebruik vrijblijvend het contactformulier en wij nemen dezelfde werkdag contact met u op.

« Terug naar nieuwsoverzicht