Actuele hypotheekrente verwachting 12-11-2008

woensdag, 12 november 2008

De actuele renteverwachting voor hypotheekrente.

verwachting hypotheekrente vanaf - 12 november 2008

Korte hypotheekrente: dalend
Lange hypotheekrente: gelijkblijvend

TEGENVALLEND RENTEVERLENGINGSVOORSTEL GEKREGEN VAN UW EIGEN BANK?
NEEM HIER CONTACT OP VOOR EEN GRATIS TEGENVOORSTEL EN BESPAAR DIRECT VEEL RENTE!


Verwachtingen voor de korte rente
Op 29 oktober heeft de FED de rente met 0,50% verlaagd naar 1,0%. Ook de ECB heeft donderdag 6 november de rente met 0,50% verlaagt naar een niveau van 3,25%. Er is ruimte voor een verlaging omdat de inflatie in de Eurozone aan het afnemen is (in oktober waren de prijzen 3,2% hoger dan een jaar eerder, terwijl dat in juli nog 4,0% was). De Europese economie groeit nauwelijks meer en de kans is groot dat deze binnenkort een krimp laat zien. Daarnaast dalen de rentetarieven die banken elkaar onderling in rekening brengen. Op basis hiervan is de renteverwachting voor de korte rente dat de Euribor-tarieven de komende twee weken zullen gaan dalen.

Het lijkt aannemelijk dat de variabele hypotheektarieven de komende twee weken ook naar beneden zullen gaan.

Verwachtingen voor de lange rente
Het lijkt er op dat de rust op de financiële markten aan het terugkeren is. De risicopremie die banken moeten betalen om geld te lenen neemt de laatste drie weken af. Dit is een signaal dat langzaamaan het vertrouwen in banken onderling aan het terugkeren is. Daarnaast hebben een groot aantal aandelenbeurzen de afgelopen twee weken een stijging laten zien van 15% of meer. Op dit moment is echter al weer een deel van die aandelenwinst vervlogen. De beursstijging betekent dat door beleggers geld is onttrokken aan relatief veilige staatsobligaties om te herbeleggen in aandelen, zodat de kapitaalmarktrente gaat stijgen.

Aan de andere kant neemt de inflatie op dit moment af, hetgeen een neerwaartse druk heeft op de kapitaalmarktrente.

De rentevrwachting voor de lange hypotheekrente is dat de tarieven van hypotheken met een rentevast periode van 1 jaar en langer de komende twee weken ongewijzigd zullen blijven.

Elke 2 weken op de hoogte blijven?
Meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief op onze homepage.

Disclaimer:
Deze renteverwachting is een prognose, waarbij gegevens uit publieke bronnen, zoals Bloomberg, op zorgvuldige wijze in de analyse zijn verwerkt.

FACN, haar directeuren en haar medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuistheden in de gegevens of prognoses noch voor de consequenties van het al dan niet handelen op basis van de gepresenteerde renteprognoses en/of gegevens.

« Terug naar nieuwsoverzicht