Minister Bos: totaal bonusverbod provisie

donderdag, 6 november 2008

Minister Bos (Financiën) heeft in het debat over provisietransparantie met de Tweede Kamer toegezegd een algeheel verbod op bonusprovisies in te voeren. Tot nu toe zou zo'n verbod alleen gaan gelden voor omzetgerelateerde bonussen.
"Wij hebben eerder een opening gelaten voor bonussen op basis van de kwaliteit van de dienstverlening. Je kunt de vraag stellen hoe relevant die opening is en daarom ben ik bereid het verbod uit te breiden tot alle vormen van bonus", aldus Bos donderdag. Op vragen van de CDA-fractie of hiermee serviceproviders uit het proces worden gesaneerd, antwoordde Bos dat dit niet het geval is. "Zij kunnen nog steeds - indien nodig hogere - provisie ontvangen en bovendien door aanbieders worden ingeschakeld volgens de normale uitbestedingsregels. We schroeien hiermee een potentieel lek in het systeem dicht."

Bos stelde verder dat de evaluatie van de balansregel (maximaal 50% afsluitprovisie) niet inhoudt dat deze zal worden teruggedraaid. "De balansregel is definitief. We zullen in 2010 kijken of het nodig is om ook niet-complexe producten daaronder te laten vallen." (bron: AMWeb )

FACN heeft als hypotheekadviseur en verzekeringsadviseur altijd al een transparante werkwijze .
U krijgt de provisie retour boven de vaste bemiddelingskosten en zoveel mogelijk werken wij met provisieloze producten tegen vaste advieskosten .
Interesse gewekt? Maak vrijblijvend gebruik van ons contactformulier, wij helpen u graag verder.« Terug naar nieuwsoverzicht