Goed moment om hypotheek over te sluiten?

woensdag, 15 oktober 2008

In de komende maanden kan de hypotheekrente als gevolg van de reddingsoperaties gaan stijgen. Wellicht is dit een moment om uw lening over te sluiten.

Nu een goed moment om uw hypotheek over te sluiten?

De geldhoeveelheid in Amerika schiet omhoog. De plannen van de regering om geld in het financiële systeem te pompen zijn niet zonder gevaar. Dit kan in de komende maanden een voorbode zijn voor een gierende inflatie.

Het tekort van de overheid neemt met $2.000 miljard toe. Ook pompt de Fed miljarden dollars in de geldmarkt. Dit alles heeft zijn weerslag op de Amerikaanse geldhoeveelheid.

Door de reddingsoperaties steeg de overheidsschuld limiet van $10.600 miljard naar $11.300 miljard. De Amerikaanse overheid moet dus meer lenen op de kapitaalmarkt maar buitenlanders zijn minder geneigd om de leningen op te kopen. De overheid moet dan mogelijk meer geld drukken om de financiering rond te krijgen waardoor het geldaanbod verder zal stijgen. Dit alles zal de inflatie stimuleren. We krijgen dus mogelijk een scenario waarbij de economie krimpt en de inflatie oploopt: stagflatie. Ook in Europa is een dergelijk scenario denkbaar.

Een oplopende inflatie zal de rente op de lange leningen omhoog stuwen en daarmee de hypotheektarieven omhoog drijven. Wellicht is dit nu een moment om uw hypotheeklening te oversluiten.

Wilt u een gratis berekening voor het oversluiten avn uw hypotheek? Neem contact met ons op en ontvang ook retourprovisie!

« Terug naar nieuwsoverzicht