Veel ambtenaren niet verzekerd tegen inkomensverlies

maandag, 22 september 2008

Slechts de helft van alle ambtenaren blijkt zich via hun werkgever te kunnen verzekeren voor inkomensverlies als gevolg van gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Van de in totaal circa één miljoen ambtenaren zijn er naar schatting zo'n 350.000 die helemaal niets geregeld hebben om de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid op te vangen. Veel ambtenaren lopen zo het risico op een substantiële inkomensdaling - tot zelfs onder het wettelijke minimumloon - als hen iets overkomt. Dat blijkt uit onderzoek van Ohra.

De verzekeraar is inmiddels een voorlichtingscampagne gestart om ambtenaren ervan bewust te maken dat arbeidsongeschiktheid kan leiden tot een drastische daling van hun inkomen, zelfs tot beneden de minimuminkomensgrens. Dit is het gevolg van de invoering van de wet WIA (Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen), waarbij de focus ligt op werken naar vermogen. lees het volledige artikel

FACN verzekert ook ambtenaren tegen vaste bemiddelingskosten. Woonlastenverzekering en inkomensverzekering voor ambtenaren zonder provisie. Bespaar als ambtenaar 40% provisie en verzeker uw inkomen zelf én goed. Gebruik gratis ons contactformulier voor meer informatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht