Banksparen bij WestlandUtrecht

dinsdag, 16 september 2008

Banksparen met retourprovisie bij WestlandUtrecht via FACN

WestlandUtrecht biedt de mogelijkheid van banksparen voor al haar beleggingshypotheken. Klanten die een beleggingshypotheek met BEW afsluiten, beleggen in dezelfde fondsen als bij de reguliere beleggingshypotheken, maar bouwen onder een aantal voorwaarden nu fiscaal gunstig vermogen op.

Standaard bij banksparen:

De uitbetaling van het opgebouwde vermogen is fiscaal onbelast tot het bedrag van de persoonlijke kapitaalvrijstelling. In 2008 is de kapitaalvrijstelling 145.000 euro bij een inlegperiode van twintig jaar. Bij een jaarlijkse inleg gedurende ten minste vijftien jaar is de vrijstelling van de uitbetaling maximaal 32.900 euro.

Wanneer er twee rekeninghouders zijn, kan de fiscale vrijstelling zelfs worden verdubbeld naar respectievelijk 290.000 euro bij een inlegperiode van twintig jaar en 65.800 euro bij een inlegperiode van vijftien jaar. De kapitaalvrijstelling kan echter niet hoger zijn dan de eigenwoningschuld. Bij uitbetaling wordt het rendement van het vermogen boven de kapitaalvrijstelling belast in box 1 (progressieve belastingschijven).

Om te kunnen profiteren van dit fiscale voordeel dient aan een aantal regels te worden voldaan. Zo mogen klanten het opgebouwde vermogen uitsluitend gebruiken voor de aflossing van de eigenwoningschuld. Daarvoor moet ten minste vijftien achtereenvolgende jaren worden ingelegd, waarbij de verhouding tussen de hoogste en laagst betaalde inleg binnen 10:1 blijft.

Interesse in banksparen met retourprovisie? Gebruik vrijblijvend ons contactformulier voor meer informatie.

« Terug naar nieuwsoverzicht