Kwart Nederlanders vertrouwt eigen bank niet

dinsdag, 9 september 2008

Bijna de helft van de Nederlanders stelt geen prijs op een innige band met een bank. Bijna een kwart vertrouwt zijn eigen bank zelfs niet. Dat blijkt uit onderzoek van het Amsterdamse adviesbureau Boer & Croon.

Aan 1500 consumenten zijn een aantal stellingen voorgelegd, zoals 'Ik ben bereid om mijn geld onder te brengen bij één bank', 'Het is belangrijk dat de mensen in mijn bankkantoor me bij naam kennen' en 'Aanbevelingen van mijn bank hebben invloed op de keuze van mijn producten'. Op basis van de antwoorden op de stellingen konden de klanten in vijf types worden ingedeeld: de gesofisticeerde productzoeker, de servicezoeker, de relatieklant, de vermogende relatieklant en de ongeïnteresseerde scepticus.

Uit het onderzoek kan worden geconcludeerd dat de Nederlandse consument behoorlijk cynisch is. Ongeveer 49 procent stelt geen prijs op een band met zijn bank. Hiervan blijkt 24 procent een ongeïnteresseerde scepticus te zijn die geen vertrouwen heeft in zijn bank of zelfs een lage dunk heeft van banken. (bron: InFinance )

Daarom bieden wij alle hypotheken en verzekeringen aan tegen vaste bemiddelingskosten. Geen ruimte voor sceptici, gewoon helder en transparant hypotheekadvies.

« Terug naar nieuwsoverzicht