Verschil tussen uitvaartpolis en orv vaak onbekend

woensdag, 3 september 2008

Ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders denkt dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering is. Een kwart denkt ook dat de kosten van de uitvaart worden betaald uit de overlijdensrisicoverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van Dela.

Eén op de drie Nederlanders weet niet welke gevolgen het overlijden van de partner heeft voor het inkomen. Ook heeft men onvoldoende zicht op de kosten die te verwachten zijn ná het overlijden van een partner. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een gedenkteken, een verhuizing, extra kinderopvang of huishoudelijke hulp.

Het kwart van de Nederlanders dat van mening is dat de kosten van de uitvaart worden betaald uit de overlijdensrisicoverzekering, realiseert zich niet dat die overlijdensrisicoverzekering in de meeste gevallen is gekoppeld aan de hypotheek, waardoor een deel van de hypotheeksom wordt afgelost bij het overlijden. De partner krijgt dus geen geld in handen om de uitvaart te betalen.

Dela onderzocht ook of mensen verwachten dat het overlijden van een partner gevolgen heeft voor het inkomen. Het merendeel (43 procent) verwacht dat na het overlijden van de partner het inkomen gelijk blijft en zes procent van de Nederlanders verwacht er zelfs op vooruit te gaan. Slechts één op de vijf verwacht er financieel op achteruit te gaan.

(bron:InFinance )

« Terug naar nieuwsoverzicht